Informatie

Openingstijden
De kleine hummeltjes is open op maandag tot vrijdag. Van 7:00 tot 18:30. Andere tijden zijn ook mogelijk. .

Kennismaking/intake:
Als u interesse heeft in gastouderopvang De kleine hummeltjes dan kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Als u besloten heeft u kind onder te brengen bij gastouderopvang De kleine hummeltjes volgt er nog een uitgebreid intakegesprek met het gastouderbureau. 

Aanmelding:
Als u uw kind wilt plaatsen bij gastouderopvang De kleine hummeltjes wordt er een intakegesprek gepland met het gastouderbureau erbij. Tijdens het gesprek wordt u geïnformeerd over de gang van zaken, dagindeling, verzorging, rustmomenten, VVE Kiki en activiteiten die gedaan worden. Vervolgens word er een contract getekend waarin de onderlinge afspraken staan. 

Wennen:
Het is belangrijk dat elk kind rustig de tijd heeft om te wennen. Het kind krijgt daarom de mogelijkheid om te komen wennen voordat de opvang van start gaat. U kind kan 2 ochtenden komen wennen. Als het kind meer tijd nodig heeft om te wennen is dat altijd mogelijk in overleg.

Ziekte:
Bij ziekte van u kind wordt er gezamenlijk gekeken of het verstandig is dat u kind komt brengen. Als de groepsbezetting het toe laat en uw kind zich goed genoeg voelt kan de opvang gewoon doorgaan. Wanneer u kind niet kan komen wordt de ziekte dagen doorberekend. Dit omdat de gereserveerde uren niet kunnen worden opgevuld door een ander kind. Wordt u kind tijdens een opvang dag ziek, en is de koorts hoger als 38,5°C, dan zal ik contact met u opnemen. Wanneer De kleine hummeltjes zelf geen opvang kan bieden door ziekte worden deze uren niet gerekend. 

Foto’s:
Bij gastouderopvang de kleine hummeltjes worden veel foto’s gemaakt. Deze worden gebruikt voor knutselwerkjes, fotoboekje en de website. Bij de intake kunt u aangeven of u hier bezwaar tegen heeft. 

Uitstapjes en vervoer :
Als u kind word opgevangen bij gastouderopvang De kleine hummeltjes geeft u bij het intakegesprek schriftelijk toestemming voor het vervoeren van u kind in de auto, fiets, kiddybus en wandelwagen.  Als de groep en het weer het toe laat dan maak ik graag een uitstapje met de kinderen. Bijvoorbeeld lopend, kiddybus of auto We gaan dan naar de winkel voor een klein boodschapje, kinderboederij of een dagje weg. Mocht ik een bijzonder uitstapje maken dan zal ik dat van te voren met u bespreken.

Kiki
Kiki is een beer die bij ons op de thema tafel staat. Elke 1 a 2 maanden verandert het thema. Dit thema pas ik aan bij de behoefte van de groep, tijd van het jaar. Daarnaast stem ik dan de knutselwerkjes en kleurplaten stel ik af bij het thema. Daarnaast is sinds kort Tomke er ook bij gekomen bij de thema tafel. Tomke is een vriendje van Kiki en is Friestalig.

Overdrachtsschriftje:
Ik werk met een overdrachtsschriftje. Deze krijgt het kind bij het starten van de opvang van mij. Hierin kunnen ouders invullen hoe het thuis gaat en ook ik kan invullen hoe de dag in de opvang was. Af en toe kan ik er foto’s bij plakken. Zo heeft het kind een leuke herinnering voor later.

Opzegtermijn 
Het opzegtermijn van de opvang bedraagt minimaal 1 maand.